Stenskottslagning & byte av bilruta

Vi byter ut eller lagar din vindruta

bilglas

Bilrutan är viktigare än man tror. Vad många bilförare inte vet om är att vindrutan är en del av bilens krockzoner, vilket innebär att den tar upp en del av energin vid kollisioner. Tanken är att bilen i sin helhet ska motta krafterna vid en krock, så att föraren utsätts för minimal risk för att skadas än om det vore en stel karross. Vindrutan är en del av detta. Därför är det viktigt att åtgärda stenskott och andra skador på vindrutan. En annan anledning är att stenskott blir värre med tiden, speciellt då temperaturer ändras och vindrutan utsätts för det.

Chansa inte, kontakta oss för att få ett pris på lagning av stenskott eller byte av vindrutan.

När ska jag byta vindruta?

Är din vindruta sprucken ska du absolut byta vindruta. Har vindrutan mer än 3 stenskott eller är stenskottet placerat mindre än 5 cm från fönsterkanten ska rutan bytas ut.

Du behöver även ta hänsyn till följande som bilprovningen säger om vindrutor:

Är vindrutan sprucken och sprickan är placerad i förarens siktfält måste den bytas.
Finns ett stenskott placerat i siktfältet måste det åtgärdas.

Vi samarbetar med försäkringsbolagen

Då vi samarbetar med alla större försäkringsbolag som finns på svenska marknaden kan vi hjälpa dig oavsett försäkringsbolag och bilmärke. 

Har du ytterligare frågor och funderingar är du välkommen att kontakta oss.

Fotobesiktning

Vill du få din plåtskada besiktad men har en lång väg att åka till oss eller brist på tid? Fotografera skadorna och skicka in bilderna till oss så kan vi göra en uppskattning med bilderna som underlag.

Läs mer här!

Kontakta oss

Har din bil skadad vindruta eller plåtskada?

Kontakta oss så hjälper vi dig!